Kaplıca, Hamam Ve Sauna Görevlisi Hijyen Eğitimi Kursu Sertifikası
Güzellik ve saç bakım hizmetleri alanında masaj, spa, wellness ve vücut bakımı mesleğinin yeterliklerine sahip olan meslek elemanlarına hijyen eğitimi programındaki bilgi ve becerileri kazanan kişidir.
Kurs İçerikleri
Kursiyer, uygun ortam sağlandığında sağlık ve hijyen kurallarına uygun olarak güzellik ve saç bakım hizmetlerinde halk sağlığının korunmasına ve geliştirilmesine katkı sağlamış olacaktır. Sertifika programlarında, meslek elemanlarının sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilir. Bu programlarda mesleğin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Sertifika programında yer alan modüllerde öngörülen eğitim öğretim uygulamaları yapılır. Modülün süresi programda belirtildiği şekilde uygulanacaktır. Gerektiğinde modülün süresi, gerekçesi belirtilmek ve amaçlanan yeterliği kazandırmak şartıyla, programın içeriğinde yapılan açıklamalar doğrultusunda 8 saat artırılabilecektir. Programda, belirtilen yeterlik ve modül sürelerinin altında
bir süre uygulaması yapılmayacaktır. Hijyen eğitimi yönetmeliği kapsamında kaplıca, hamam, sauna, berber, dövme ve takı (piercing) yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları ve benzeri yerlerde çalışanlara verilecek hijyen eğitimlerinde her bir meslek için kursa katılacakların sayısı yeterli sayıya ulaşılamaması durumunda bu alan altındaki meslek elemanları aynı sınıfta eğitim alabilirler.
Meslek seviyeleri altında eğitime devam edenler veya işyerinde çalışanlar da bu eğitimlere katılırlar.
Programı tamamlayan kursiyerler;
Hijyen Eğitimi Yönetmeliğin kapsadığı iş yerlerinde, Genel Müdürlük tarafından verilen belgeye sahip olmayan kişiler çalıştırılamaz.
Kaplıca, Hamam Ve Sauna Görevlisi Hijyen Eğitiminin Yasal Dayanağı;
5 Temmuz 2013 tarihli ve 28698 sayılı Resmî Gazete Yayımlanan Hijyen Eğitimi Yönetmeliği.
Sertifika programlarında, meslek elemanlarının sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilir. Bu programlarda mesleğin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. Sertifika öğretim programı sürecinde bireylerin tamamladığı modüller, aldığı eğitimin tümü ve kazandıkları yeterlikler belgelendirilir. Öğretim programının sonunda mesleğin yeterliklerini kazanan bireylerin aldığı belgeler mevzuat doğrultusunda sertifikada değerlendirilir. Bireyler mesleğin düzeyine göre mesleğinde sertifika alabilir.
Bireyler gelecekte meslek değiştirmek veya mesleğin ilişkili olduğu diğer mesleklere geçmek amacıyla eğitim almak isterse, kazandığı yeterlikler değerlendirilecektir. Fark modüllerini tamamlayanlar ikinci bir meslekte kendini yetiştirebilecektir. Öğretim programından ayrılan bireyin kazandığı yeterlikler belgelendirilerek istendiğinde diğer sertifika programlarında değerlendirilir.
Mesleğin seviyesine ve yeterliklerine sahip olanlar sertifika almaya hak kazanır ve ilgili iş yerlerinde çalışabilirler. Hijyen Eğitimi Yönetmeliğin kapsadığı iş yerlerinde, Genel Müdürlük
tarafından verilen belgeye sahip olmayan kişiler çalıştırılamaz.
İnsan Kaynakları programı sonucunda katılacağınız kurs bitirme sınavında almış olacağınız sertifika Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme belgesi olduğu için tüm Türkiye’de geçerlidir. Özel kurumların ve devlet kurumlarının kabul etmesi zorunludur. Devlet memurluğu alım sınavlarında da geçerlidir.
Ayrıca yurt dışında geçerliliği bulunmaktadır, kursa kayıt sırasında yurt dışında da kullanmak istediğinizi belirtmeniz durumunda kurumumuz aracılığı ile gerekli tüm işlemleriniz tarafımızdan yapılacaktır.