Boyacı, yapıların iç ve dış cephelerinin (duvar, tavan, merdiven), ahşap, sac, demir vb. yüzeylere, yağlı – plastik boya , vernik veya dış ve iç cephe kaplama malzemeleri ile kapatan, diğer alçı ürünlerini kullanarak alçı sıva, duvar giydirme,onarım işleri ile bunlara ait hesapları yapan nitelikli kişidir.
[spacer color=”264C84″ icon=”fa-star”]
İNŞAAT TEKNOLOJİSİ SERTİFİKA PROGRAMLARI |
---|
Alçı ve Alçı Levha Üretim Operatörlüğü Beton Santral İşleri Çimento Elektrik Bakımcı Çimento Laboratuar Görevlisi Çimento Mekanik Bakımcı Çimento Üretim Operatörlüğü Beton Pompa Operatörlüğü Beton Transmikser Operatörlüğü Ahşap Doğrama ve Kaplama Betonarme Demir, Kalıpçılık ve Çatıcılık Boyacı Çatı Sistemleri PVC Doğrama İmalat ve Montaj Sıvacı Tuğla ve Kiremit Üretimi Yapı Dekorasyon Yapı Duvarcılığı Yapı Yalıtımcılığı Yapı Yüzey Kaplama Yüksekte Çalışanların Eğitimi |
Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler İnşaat Teknolojisi Alanında;
Kurs İçerikleri
Boyacılık Eğitim Süresi en fazla 840 saat en az 568 saat olarak belirlenmiştir.
Modüllerde önerilen bu süreler öğrenme faaliyetlerindeki teorik ve uygulamalı tüm içeriği kapsar.
Ders konu başlıkları aşağıdaki gibidir:
Boyacılık sertifikası eğitimlerine katılmak için gerekli olan şartlar:
Boyacılık mesleğine yönelik olarak verilen kurs sonundaki kurs bitirme sınavı Milli Eğitim temsilcileri gözetiminde yapılır. Sertifika sınavına katılan ve kursiyerler 100 puan üzerinden 45 puan ve üzeri puanlar aldığında başarılı olarak sayılır ve Boyacı kurs bitirme belgesi (Sertifikası)” almaya hak kazanır. Kurum tarafından hazırlanan sertifikalar Milli Eğitim Müdürlüğünce onaylandıktan sonra teslim edilir. Sertifikanın teslim tarihi 7 işgününü aşmamaktadır.